Med denne bloggen ønsker vi å dele korte fortellinger om 2. verdenskrig med tvangsevakuering og/eller flukt fra okkupasjonsmakten, og også fortellinger fra gjenreisningstida, da man måtte begynne på nytt på så mange måter. De fem krigsårene preget samfunnsutviklinga i svært stor grad lenge etter krigens slutt, og ikke minst i Finnmark og Nord-Troms med de svært store ødeleggelsene etter den den brente jords taktikk. Dessuten bidro trolig evakueringsopphold i norskspråklige miljøer til at mange samisk- og/eller kvenskspråklige foreldre valgte å snakke kun norsk til barn født under og etter krigen.

Vi vil også gjerne ha fortellinger fra steder som tok i mot tvangsevakuerte fra nord. 

Fortellingene kan være basert på egne opplevelser, det man hørte som barn og ungdom i hjemmet eller nærmiljøet, eller siden har fått kjennskap til. 

Anbefalt lengde: 500-800 ord (pluss/minus). 

 

Send tekst og helst også bilde(r) til: Denne e-postadressen er beskyttet mot programmer som samler e-postadresser. Du må aktivere javaskript for å kunne se den.

Hva er en blogg?

Ordet blogg er satt sammen av ordene web og logg (fra engelsk), og viser til nettsted eller del av nettsted for publisering av såkalte blogginnlegg eller bloggposter. Disse skrives av en enkeltperson eller et fåtall personer. Det er også blitt vanlig med fellesblogger med relativt mange bidragsytere.

Å blogge betyr å skrive nye blogginnlegg eller å svare på leseres kommentarer til blogginnlegget.
Blogger brukes vanligvis om en person som er redaktør av en blogg eller bidrar med blogginnlegg.